Czarna O1 liftback zjeżdżała dzisiejszego poranka z Trasy W-Z.
Pozdr.
Pozdr.
), w którym uzyskam wszystich odpowiedzi to proszę moderatora o zamknięcie tego.
Mam już przynajmniej w czym wybierać :szeroki_usmiech

Skoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
Myślę ze mogę dołączyć się do tematu i podzielić się własnym doświadczeniem z ostrymi narzędziami i lakierem. Około 3 lata temu jak kupiłem nowe autko w kolorze czarnym już miesiąc po zakupie miałem długa na ok 1m rysę od gwoździa
Była na prawej stronie auta począwszy od przedniego nadkola do pierwszych drzwi
Możecie sobie wyobrazić jaka była moja reakcja na coś takiego. Myślałem ze to już koniec bo rysa była do podkładu i ze trzeba będzie malować drzwi i nadkole
Jednak z pomocą przyszedł mi sąsiad, polecił zakup oryginalnego lakieru w ASO, tak jak radzą Ci PrzemekS26 tu Koledzy z forum, takiego do zaprawek i powiedział żebym do niego przyszedł. Po zakupie zgłosiłem się a on wziął tą buteleczkę i zawartość rozprowadził na całej długości rysy używając wykałaczki, Należy pamiętać aby dobrze oczyścić lakierowaną powierzchnię przed malowaniem np benzyna ekstrakcyjną. Nakładał farbę z naddatkiem lakieru którego po wyschnięciu miał spolerować papierem 2000 , 1500 i 1000 a na koniec przelecieć to pasta polerska. Farba była nakładana 3 warstwami w odstępach 12 h. Po całkowitym utwardzeniu czyli ok 24h od ostatniej warstwy zaczął to podcierać papierami 1000 1500 2000 aż do uzyskania gładkiej powierzchni z nieuszkodzona częścią lakieru. Po tych zabiegach użył pasty polerskiej chyba nazywała się G3 albo coś takiego i po rysie ani śladu. Jak widać trochę z tym zabawy i mnóstwo pracy okraszonej precyzją ale naprawdę warto bo nie ma nawet najmniejszego śladu po tej rysie. Także PrzemekS26 miłej zabawy. Mam nadzieje że mój post choć trochę będzie pomocny.Pozdrawiam
najczęściej stosowany przez komisy bo auto odzyskuje blask i świeżość w bardzo krótkim czasie ( niska cena usługi) szkoda ze do pierwszych kilku myc
Moze udaloby sie przy zakupie zalatwic sprawe zaraz na miejscu w Lublinie :wink:
Moze udaloby sie przy zakupie zalatwic sprawe zaraz na miejscu w Lublinie :wink:
Komentarz